Et ikke-hvidt skønhedsideal

DR K sender for tiden en programserie med titlen “Skønhedens magt”. I den sammenhæng bragte dr.dk forleden en artikel om saudiarabisk-britiske Nusaiba Mohammad, der er en af bidragyderne på bloggen Chic Muslima og optræder i tredje afsnit af serien.

Mohammad arbejder til daglig med mode, hun er uddannet indenfor “Fashion & Textiles” i Storbritanien, og har tidligere læst islamisk historie i Paris. Ifølge eget udsagn arbejder hun for at udbrede kendskabet til, at man både kan være modebevidst og religiøs (muslim), og det synes vi hos Minoritetsrapporten er rigtig spændende. Vi kan genkende ønsket om at ville udfordre det dominerende vestlige, hvide skønhedsideal, der optager det meste af pladsen i reklamer og modeblade i en vestlig kontekst – noget som vi i øvrigt tidligere har skrevet om.  Vi kan ligeledes genkende skuffelsen over simpelthen ikke at være repræsenteret i medielandskabet og portrætteret som et smukt menneske, når man er ikke-hvid.

Vi ser frem til at følge Nusaiba Mohammad fremover og vil opfordre jer til at gøre det samme.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *